Jabłko to jeden z najpopularniejszych owoców na świecie, który ma swoje święto 28 września.
Spożywanie jabłek przynosi wiele korzyści, a mianowicie:
- duża ilość witaminy C zawartej w jabłku wspomaga procesy metaboliczne, zapewniając skórze młody wygląd;
- błonnik zawarty w jabłku przyspiesza metabolizm i wpływa korzystnie na trawienie;
- pektydy zawarte w jabłkach wspomagają leczenie cukrzycy i pomagają oczyścić organizm z toksyn;
- jedzenie jabłek zmniejsza ryzyko rozwoju próchnicy oraz poprawia kondycję włosów i paznokci.
Z okazji Światowego Dnia Jabłka "Tygryski" wraz z p. Karoliną wykonały cudną jabłonkę, miały okazję sfotografować się w pięknym czerwonym jabłuszku, a do obiadu wypiły ze smakiem świeżo wyciskany sok z jabłek. Sok z jabłek przyrządziły również "Misie" i można było zauważyć, że sprawia im radość zarówno przyrządzenie soku, jak i jego konsumpcja.